rozwiń filtry »

Wyszukiwanie publikacji

Aktualności

mar
23

Sekiro: Shadows Die Twice zbiera znakomite recenzje

23.03.2019 10:10, dodał: Maksym Słomski
Ocena:

Sekiro: Shadows Die Twice to gra, która zgarnęła ponad 50 nagród i nominacji, w tym dla najlepszej gry targów gamescom 2018. Doczekała się właśnie swojej premiery i... zbiera znakomite recenzje.

Sekiro: Shadows Die Twice, nazywany także "japońskim Wiedźminem" lub "jeszcze lepszym Dark Souls" cieszy się wyjątkowo wysokimi ocenami w prasie. Skupiająca się na trybie dla jednego gracza i efektownej walce gra chwalona jest za wciągającą rozgrywkę, świetne mechaniki i wspaniałą optymalizację. Tak powinny wyglądać wszystkie gry! Rzućcie okiem na garść pierwszych ocen:

IGN – 9.5/10
GamingTrend – 9.5/10
PlayStation LifeStyle – 9.5/10
Attack of the Fanboy – 9.0/10
Softpedia – 9.0/10
TheSixthAxis – 9.0/10
Game Informer – 9.0/10
COGconnected – 8.8/10
Hardcore Gamer – 8.0/10

Wydane przez Activision Sekiro: Shadows Die Twice jest wierne dziedzictwu pełnej wyzwań, lecz wynagradzającej rozgrywki gier FromSoftware i oferuje unikalny styl walki oparty o cierpliwość, umiejętności i kreatywność. "Dark Souls na sterydach" - to dobre określenie tej produkcji. Gracze nauczą się czerpać korzyść z systemu postaw, który skupia się na odbijaniu ataków przy byciu jednocześnie defensywnym i agresywnym. Wskrzeszanie postaci daje możliwość taktycznej ucieczki lub oszukania wrogów, by przejść do kontrofensywy. Sztuczne ramię shinobi, które można wyposażyć w szereg różnych dodatków, takich jak lina z hakiem, obracany topór czy wyrzutnię płomieni, nadaje rozgrywce nowy wymiar, pozwalając graczom wykorzystać słabości wrogów.

"Sekiro: Shadows Die Twice to gra osadzona w czasach japońskiej ery Sengoku, która przedstawia ogromną bitwę, do której staje samotny, jednoręki shinobi. Zniszczone i umierające krajobrazy połączone z paletą intensywnych kolorów tworzą świat gry wierny stylowi FromSoftware, w którym gracz jest zawsze o krok od śmierci. Mamy nadzieję, że zarówno nowi, jak i starzy fani zachwycą się wędróką naszego shinobi, bogatą w intensywne i dynamiczne walki." – powiedział Hidetaka Miyazaki, prezydent FromSoftware i reżyser Sekiro: Shadows Die Twice.

My także gramy w Sekiro: Shadows Die Twice i wkrótce podzielimy się z Wami naszą recenzją.






Polecane artykuły

Testy

Poradniki

Tagi

 android   apple   ciekawostki   gaming   google   gry   internet   komputery   kosmos   microsoft   mobilne   nauka   polska   samsung   smartfon   smartfony   tablet   technologia   telefony   windows 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich osobom trzecim. Pliki cookie pozwalają na poznanie twoich preferencji na podstawie zachowań w serwisie.
Uznajemy, że jeżeli kontynuujesz korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Poznaj szczegóły i możliwości zmiany ustawień w Polityce Cookies.